Geschiedenis

Eind jaren 60 start Jan van Krieken zijn eigen bedrijf vanuit een schuur op het terrein van zijn broer. In deze tijd verrichte Jan van Krieken voornamelijk werkzaamheden voor agrariërs in de directe omgeving van Loosbroek. De werkzaamheden bestonden in deze tijd uit de productie van spanten voor stallenbouw en de reparatie en vervaardiging van landbouwmachines. Langzaam maar zeker weet Jan van Krieken steeds meer opdrachten binnen te halen en deze worden ook steeds omvangrijker. Zo komen er al in het beginstadium van het bedrijf dan ook de eerste personeelsleden in dienst van het bedrijf. Na een aantal jaren verhuist het bedrijf naar een pand aan de dorpsstraat in Loosbroek (destijds naast discotheek Lunenburg). Mede door dit grotere pand kunnen er grotere projecten worden binnengehaald door Jan van Krieken. Zo worden in die periode ook de eerste projecten in de machinebouw in opdracht genomen.

In de jaren 90 verhuist het bedrijf van Jan van Krieken naar zijn huidige locatie, aan de dorpsstraat 20 te Loosbroek. Inmiddels is het aantal personeelsleden uitgegroeid tot 6 personen. Kort na de verhuizing viert Jan van Krieken zijn 25-jarig bestaan. Door de grotere capaciteit wordt het voor het bedrijf makkelijker om grotere opdrachten in de machinebouw aan te nemen. Ook de beschikking van een bovenloopkraan vergemakkelijkt deze werkzaamheden enorm

In de jaren 90 komen er voor Van Krieken steeds meer werkzaamheden bij op het gebied van machinebouw. Zo ook als Specicon uit Veghel bij Jan van Krieken aanklopt om werk bij hem onder te brengen. Door de ervaring die het bedrijf reeds heeft in de machinebouw worden deze werkzaamheden moeiteloos door het bedrijf uitgevoerd.

Zo komt Jan van Krieken in die tijd ook in contact met Jan van Lieshout. Na een aantal jaren samen te hebben gewerkt (Jan van Lieshout was in die tijd werkzaam bij Specicon in Veghel en zorgde voor aanbesteding van werkzaamheden bij Van Krieken) benaderd Jan van Lieshout met het voorstel om zijn opvolger te worden. Jan van Krieken heeft in die tijd een succesvol bedrijf maar geen opvolger voor de toekomst. Na enige bedenktijd besluit Van Krieken in te gaan op het voorstel van Jan van Lieshout waarmee het bedrijf op 1 Februari 1999 van eigenaar verandert. Hiermee verandert na ruim 30 jaar de naam in Van Lieshout Constructies. Van Lieshout Constructies groeit in de jaren die volgen naar een bedrijf met ca. 15 werknemers. Hierdoor worden ook de opdrachten steeds omvangrijker. Ook breiden de activiteiten zich in die tijd snel uit, met name op het gebied van machinebouw.

Na een gedeeltelijke overname van Specicon in November van 2008 wordt de naam uiteindelijk gewijzigd in Van Lieshout Specicon. Door deze overname krijgt het bedrijf een prominentere rol in de wereld van de machinebouw. Met de uitbreiding van het leveringsprogramma kan Van Lieshout Specicon zich verder toeleggen op de betonindustrie.